Smart Grid menedzsment

Smart Grid menedzsment rendszerünk cégünk virtuális erőmű projectjének része, mellyel hatékonyan köthetők hálózatba energia termelő, energia tároló és energia felhasználó rendszerek.

Az elkövetkező években a Smart Grid rendszerek mind inkább teret fognak hódítani, köszönhetően annak, hogy a megújuló energiák egy része miatt új hálózati gondolkodásmódra, a fogyasztók intelligens vezérlésére van szükség. A PROLAN virtuális erőmű megoldása erre kínál megoldást.


Kompakt mérésadatgyűjtő, vezérlő rendszer (C-RTU)

C-RTU készülékcsaládunk rugalmas és jól skálázható megoldást jelent a legtöbb általános célú problémára. Készülénkünk segítségével számos közüzemi szolgáltatás és kisfeszültségű alkalmazás felügyelete oldható meg. Felhasználási területei a teljesség igénye nélkül: Közvilágítási körzetvezérlő Kisfeszültségű kitáplálások felügyelete Kisfeszültségű transzformátorállomások diagnosztikája Ipari fogyasztásmérők távleolvasása (AMR), GSM, LTE Vasúti FET megoldások Kisebb igényű NAF, KÖF megoldások Virtuális Erőművi megoldások DSM helyi RTU-k Közmű szolgáltatók (vízművek, gázművek) általános RTU igényei

HKV és RKV készülékcsalád

A Prolan saját fejlesztésű és gyártású rádiós és hangfrekvenciás körvezérlő készülékcsaládja megoldást kínál az áramszolgáltatóknak a tarifa és teljesítményvezérléshez. A készülékek 2A, 25A és 40A-es relék fogadására egyaránt alkalmasak, a készülékcsalád támogatja a bojler, hőtárolós kályha, közvilágítási, tarifavezérlési és napelemvezérlési programokat. A Prolan RKV készülékei a világon egyedüliként önbeálló antennával rendelkeznek. A 2007 óta folyamatos fejlesztés alatt álló készülékcsaládunk legfontosabb jellemzői megfelelnek a vásárlók kvázi-szabvánnyá vált követelményeinek: Egységbe foglalt mikroprocesszor vezérlésű, hosszúhullámú (LW) rádióvevő és kapcsolóóra Alkalmas minden hagyományos hosszúhullámú vezérlési és kapcsolóóra funkció megvalósítására, valamint a két funkció kombinálására A hosszúhullámú vezérlés kimaradásakor kapcsolóóraként működhet tovább. Többféle adatátviteli protokollal is vezérelhető A Prolan Zrt. RKV készülékeinek egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nem igénylik az antenna kézi beállítását az adó irányába, mivel a készülék automatikusan megkeresi a legjobb vétel irányát. Ez a felszerelést, karbantartást nagymértékben megkönnyíti. 2009 tavasza óta a készülék második generációját gyártjuk a magyar igények szerint három relével, Type-B protokollal. Kínálatunkban megtalálható a termékcsalád 6 reléig bővíthető tagja is. Mindkét változat Versacom protokollal is kapható. 2010-től gyártjuk a készülék külső rádiót kezelő, illetve közvilágítás vezérlésére alkalmas változatát. Nagy gondot fordítottunk a készülék paraméterezését, tesztelését, gyártását segítő programok és eszközök kifejlesztésére. A beépített térerőmérővel és adóval ellátott RCM tesztberendezés a készülékek üzembe helyezését segíti.