Fogyasztásmérő távleolvasó (AMR)

Fogyasztásmérő távleolvasó termékünk alkalmas ipari és otthoni felhasználású villany, víz, gáz és hőmennyiségmérők távleolvasására. Készüléünk azonnal képes összegyűjteni és továbbítani az elszámolók adatgyűjtőközpontjába.

A távleolvasóval széleskörűen oldhatóak meg a mérési feladatok, GSM/GPRS kapcsolat révén pedig minden ma üzemelő mobilhálózaton továbbíthatóak az adatok tetszőleges központok felé. Egységünk alkalmas távoli konfigurálásra is, ezzel támogatva az üzembentartást is.

Paraméterek
Interfészek:
RS232, RS485, CL, GSM
Belső interfészek:
vezetékes, vagy vezeték nélküli M-BUS, vagy kérésre más protokoll támogatása
Konfiguráció:
Helyben és távolról egyaránt
Fogyasztás:
1,5 W
Tápfeszültség:
100-230V AC @ 50Hz
Szabvány:
EN301419-1, EN301511

Kompakt mérésadatgyűjtő, vezérlő rendszer (C-RTU)

C-RTU készülékcsaládunk rugalmas és jól skálázható megoldást jelent a legtöbb általános célú problémára. Készülénkünk segítségével számos közüzemi szolgáltatás és kisfeszültségű alkalmazás felügyelete oldható meg. Felhasználási területei a teljesség igénye nélkül: Közvilágítási körzetvezérlő Kisfeszültségű kitáplálások felügyelete Kisfeszültségű transzformátorállomások diagnosztikája Ipari fogyasztásmérők távleolvasása (AMR), GSM, LTE Vasúti FET megoldások Kisebb igényű NAF, KÖF megoldások Virtuális Erőművi megoldások DSM helyi RTU-k Közmű szolgáltatók (vízművek, gázművek) általános RTU igényei

Irányító központok (SCADA)

Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk közműszolgáltatók üzemirányító rendszereinek kivitelezése, az ehhez szükséges szoftverek fejlesztése terén. Rendszereink elsősorban a magyar villamosipari, az átviteli és az elosztó hálózat felügyeletére szolgálnak, de megtalálhatók az gáz- és olajiparban, valamint vízműveknél is. Az OS2 alapú HAM (Helyi Adat Megjelenítő) rendszerünk meghatározó szerepet töltött be a villamosiparban 90-es években, ezt váltotta fel a Linux alapú XGRAM ZEUS nevű második generációs felügyeleti és adatgyűjtő rendszerünk (SCADA). Az ELMŰ-ÉMÁSZ számára készített IDCS rendszerünk és a folyamatosan fejlődő, számos területen alkalmazott, rugalmas ACCS képviseli a harmadik generációt. Megoldásainkat saját fejlesztésű alaprendszereinkre építjük, igény szerinti kiegészítő komponensekkel (web megjelenítő, programkönyv, IT diagnosztika, vagyonvédelem, távfelügyelet, vezetői tájékoztató, stb.) Ezt a tevékenységi kört a Prolan Cégcsoporton belül ma már önálló leányvállalat, a Prolan Innolab Kft. képviseli. Általuk valós idejű adatgyűjtő, megjelenítő és üzemvitel támogató szoftvercsomagot fejlesztünk. Megoldásainkat a már meglévő infrastruktúrához illesztjük és az igényeknek megfelelően személyre szabjuk. A kifejlesztett rendszereket paraméterezzük, teljes körűen teszteljük, oktatjuk majd telepítjük. Az így előálló kulcsrakész megoldás nem csak helyi megjelenítőnek, de akár egy országos központ irányítására is alkalmas.  Tevékenységeink között kiemelt szerepet kap a mérnöki tanácsadás, esettanulmányaink rendszertervezést, rendszer architektúra optimalizálást, kockázatelemzést és biztonsági vizsgálatot tartalmaznak. Részletes információk: