HKV és RKV készülékcsalád

A Prolan saját fejlesztésű és gyártású rádiós és hangfrekvenciás körvezérlő készülékcsaládja megoldást kínál az áramszolgáltatóknak a tarifa és teljesítményvezérléshez.

A készülékek 2A, 25A és 40A-es relék fogadására egyaránt alkalmasak, a készülékcsalád támogatja a bojler, hőtárolós kályha, közvilágítási, tarifavezérlési és napelemvezérlési programokat. A Prolan RKV készülékei a világon egyedüliként önbeálló antennával rendelkeznek.

A 2007 óta folyamatos fejlesztés alatt álló készülékcsaládunk legfontosabb jellemzői megfelelnek a vásárlók kvázi-szabvánnyá vált követelményeinek:

  • Egységbe foglalt mikroprocesszor vezérlésű, hosszúhullámú (LW) rádióvevő és kapcsolóóra
  • Alkalmas minden hagyományos hosszúhullámú vezérlési és kapcsolóóra funkció megvalósítására, valamint a két funkció kombinálására
  • A hosszúhullámú vezérlés kimaradásakor kapcsolóóraként működhet tovább.
  • Többféle adatátviteli protokollal is vezérelhető

A Prolan Zrt. RKV készülékeinek egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nem igénylik az antenna kézi beállítását az adó irányába, mivel a készülék automatikusan megkeresi a legjobb vétel irányát. Ez a felszerelést, karbantartást nagymértékben megkönnyíti.

2009 tavasza óta a készülék második generációját gyártjuk a magyar igények szerint három relével, Type-B protokollal. Kínálatunkban megtalálható a termékcsalád 6 reléig bővíthető tagja is. Mindkét változat Versacom protokollal is kapható.

2010-től gyártjuk a készülék külső rádiót kezelő, illetve közvilágítás vezérlésére alkalmas változatát.

Nagy gondot fordítottunk a készülék paraméterezését, tesztelését, gyártását segítő programok és eszközök kifejlesztésére. A beépített térerőmérővel és adóval ellátott RCM tesztberendezés a készülékek üzembe helyezését segíti.

Paraméterek
Referenciák:
ELMŰ, ÉMÁSZ, E.ON Hungaria, E.ON Mitte, Bayenwerk, Schweinfurt, Rüsselsheim
Protokoll:
Versacom (DIN 43861-401), Typ B (DIN 43861-402)
Betáplálás:
230V +15% -22% @50Hz
Teljesítményfelvétel:
< 2[W] / 5 [VA]
Vételi frekvencia:
választható: 135,6 kHz (magyar), 129,1/139,0 kHz (német)
Relék száma:
1-6
Üzemi hőmérséklet:
-40...+70°C
Védettségi osztály:
IP51
Típusok:
RKV230, RKV260, RKV330, HCR230 (Hybrid)

USB optikai leolvasó

Az USB optikai leolvasó lehetővé teszi szabványos mérőrendszerek leolvasását gyorsan és egyszerűen, így például RKV készülékcsaládunk készülékeit. A termék jellemzői: Az infravörös adatátvitelnek köszönhetően galvanikusan le van választva az optikai leolvasó és a mérőkészülék. A hátoldalon található ledekkel megfigyelhető az eszköz működése: küldés – zöld LED, fogadás – fehér LED. Az USB csatlakozót csatlakoztatva a legtöbb operációs rendszer felismeri virtuális soros portként az eszközt, de hiba esetén a következő linken letölthető a driver: http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm  

RCM készülék

Az RCM készülék a Prolan Zrt. által gyártott RKV-vevõ készülék üzembe helyezését, tesztelését támogató eszköz. A készülék a Type-A és a Type-B protokollt egyaránt támogatja. Az RCM készülék rádióadóként is használható, így az RKV vevõ akkor is tesztelhetõ, ha az adás szünetel vagy gyenge minõségû. Az RCM tetszõleges táviratot tud sugározni az RKV vevõ felé 1 méteres körzetben. A gyártás során mind az adó, mind a vevõ frekvenciája beállítható a burgi, lakihegyi, és mainflingeni adótornyok frekvenciájára. A készülék funkciói:     Az RKV vevõ készülék funkcióinak, működőképességének ellenőrzése     A környező rádiós térerő és zajspektrum elemzése     Rádiós hosszúhullámú táviratok küldése     A készülék paramétereinek lekérdezése     Új firmware és paraméterezés letöltése, dokumentált módon A készülék további, egyedülálló funkciója a rádiós térerő és zajspektrum analizátor. Segítségével – az RKV-k vételét befolyásoló – környezeti rádiós jeleket, zajokat lehet vizsgálni, amiket grafikus formában jelenít meg. A készülék módosítható mûködési paramétereit, cserélhetõ szoftverét pendrive-on tárolja. Az újabb szoftverek a honlapról letölthetõk, így a gyártó Prolan Zrt. által közzétett módosításokat követni lehet. Az eszköz doboza mechanikai igénybevételnek jól ellenáll, és a csatlakozókat kivéve körben vízálló. Mûködését 4 darab AA méretû akkumulátor biztosítja, akár 10 óra folyamatos üzemidõvel. Az akkumulátorok a tartozék töltõvel 1-2 óra alatt feltölthetõk, de a készülék külsõ tápegységrõl is használható. Kiépítések     RCM-0    – Alap kiszerelés     RCM-P    – RKV paraméterezés     RCM-F    – RKV firmware frissítés     RCM-R    – Rádió vevős funkciók: térerőmérő, táviratkijelző     RCM-T    – Rádió adós funkciók: táviratküldő, időtávirat küldő     RCM-A    – Az összes funkció Tartozékok: Prolan infrafej Memóriakulcs – 1GB Akkumulátorok – 4 db AA Akkumulátor töltõ Hordtáska