Intelligens városgazdálkodási rendszer

A PROLAN intelligens városgazdálkodási rendszerével segít az önkormányzatok számára a fenntartható település kialakításában. Intelligens városgazdálkodási rendszerünk több termékelemünk összeállításából kialakított, testreszabott rendszer.

  • Közvilágítási távmenedzsment rendszerünkkel, az ECLIPSE-el, egy központi térkép alapú felügyeleti rendszert teremtettünk meg, amely a lámpatestek üzemállapota és a fényerő szabályozása mellett lehetőséget kínál egyéb városi igények kiszolgálására is.
  • Járműfedélzeti berendezésünkre építve tervezhetőek és nyomonkövethetőek a szemétszállítási útvonalak, valamint a településüzemeltetés munkáját segítheti, illetve árvízveszélyes települések esetén a helyi beavatkozás számára hatékony segédeszköz.
  • Mérési adatgyűjtő rendszereink lehetővé teszik a közintézményekben a közművek egységes távleolvasását, ennek megfelelő energetikai profil kialakítását, segítve a hatékony gazdálkodást.
  • Számos gyűjtőszenzor rendszerbe kapcsolásával, például forgalomszámlálást, időjárási és légminőségi adatokat gyűjtő szenzorokkal a rendszer kiegészíthető.

Magyarországi, a szakterületen nagy múlttal rendelkező középvállalatként pedig képesek vagyunk rendszereinket, eszközeinket az önkormányzati igényeknek megfelelően alakítani, egyedi megrendeléseknek is eleget tudunk tenni.


Okos közvilágítás menedzsment rendszer (ECLIPSE SMART CiTY)

Az ECLIPSE Control fényáram-szabályozó rendszer teljes egészében szabályozhatóvá és felügyelhetővé teszi a települések közvilágítási hálózatát, függetlenül attól, hogy az utcákon hagyományos vagy LED-es lámpatestek világítanak. Az ECLIPSE Control alkalmazásával a település úthálózatának forgalmához, illetve az ott élők életmódjához és igényeihez igazítottan, programozhatóvá válik minden egyes lámpa fényárama. Folyamatosan felügyeli a közvilágítási hálózatot, amelyet a felhasználók internetes felületen a távolból is követhetnek, így online módon értesülhetnek a lámpák és a hálózat működési jellemzőiről, meghibásodásairól, illetve státuszáról. A Prolan meglévő, okosmérési valamint körvezérlési feladatokra fejlesztett eszközei (ProMTEC, RKV) alkalmasak a közvilágítás távvezérlési és távfelügyeleti céljaira is. A távvezérlési megoldások elsősorban az önkormányzatok igényeit szolgálhatják ki rugalmasabban és energiatakarékosabban. A közvilágítás-felügyelet viszont az üzemeltető és karbantartó cégeknek ad hasznos szolgáltatásokat. A két feladatcsomag az igényektől függően működhet egymástól függetlenül vagy kombináltan, egy rendszeren belül. Az évi kb. 4100 világítási óra komoly megtakarítást, akár a felhasznált energia 30%-át is jelentheti. Ez a megtakarítási potenciál lehetőséget biztosít egy olyan korszerű, költséghatékony közvilágítási rendszer bevezetésére, mely a fix megtakarításon felül még többletszolgáltatásokat is kínál a közvilágítást megrendelők számára. Az új rendszer bevezetésével nem csak egyedi igényeik alapján állíthatják be az egyes körzetek közvilágítását, hanem azonnali visszajelzést is kaphatnak az üzemi hibákról, így megelőzhetik a közvilágítás hibájából adódó baleseteket is. ECLIPSE Önkormányzati film: https://www.youtube.com/watch?v=3A2Ski2KyK0 Csepeli projekt bemutató film: https://www.youtube.com/watch?v=_o2AwRggBf0 AZ ECLIPSE RENDSZERT BEMUTATÓ SAJTÓMEGJELENÉSEK: Egész települést lefedő OKOS VÁROS szolgáltatások Szankon Elektrotechnika 2018/5   Okos (Smart) közvilágítás üzemeltetési tapasztalatai Világítástechnikai évkönyv 2018-2019   Miért érdemes LED-esítéskor intelligens rendszert választani? Világítástechnikai évkönyv 2016-2017   Az intelligens közvilágítás térnyerése Világítástechnikai évkönyv 2014-2015

Fogyasztásmérő távleolvasó (AMR)

Fogyasztásmérő távleolvasó termékünk alkalmas ipari és otthoni felhasználású villany, víz, gáz és hőmennyiségmérők távleolvasására. Készüléünk azonnal képes összegyűjteni és továbbítani az elszámolók adatgyűjtőközpontjába. A távleolvasóval széleskörűen oldhatóak meg a mérési feladatok, GSM/GPRS kapcsolat révén pedig minden ma üzemelő mobilhálózaton továbbíthatóak az adatok tetszőleges központok felé. Egységünk alkalmas távoli konfigurálásra is, ezzel támogatva az üzembentartást is.