Energia-menedzsment

Szabó Ervin
Műszaki Vezérigazgató

Az általunk fejlesztett, kis- és nagy szériában gyártott eszközök, valamint rendszerek különféle energia-fogyasztási pontok távfelügyeletét, vezérlését és szabályozását teszik lehetővé.

Meghatározó termékünk a nagy számú fogyasztási végpont egyidejű ki-be kapcsolását ún. körvezérlés által lehetővé tevő készülékcsalád. Ennek része a hosszúhullámú rádiós (RKV) és hangfrekvenciás (HFKV) kommunikációra épülő berendezések, valamint a két kommunikációs módot is használni képes hibrid berendezés. Eszközeink ma már közel félmillió magyar, német, cseh és szlovák háztartásban megtalálhatóak.

Az ún. okos méréssel kapcsolatos piaci terveket és igényeket szem előtt tarta kölün eszközcsaládot hoztunk létre. Ennek távleolvasást (AMR) megvalósító elemei ma már több áramszolgáltatónál megtalálhatóak, adatgyűjtő egységeink (C-RTU) számos területen alkalmazhatóak.

Az ún. okos város világszerte formálódó koncepciójának része a közvilágítás intelligens infrastruktúraként való használata. Ezzel a céllal, de költséghatékonysági szempontokat is szem előtt tartva fejlesztettük ki  ECLIPSE Control rendszerünket. Ez kétirényú kommunikációra teszi alkalmassá a közvilágítási hálózatot és a lámpagyártóktól függetlenül, standard módon képes az üzemeltetési információk kiolvasására, fényerőszabályzási menetrendek futtatására, valamint számos kiegsézítő funkció illesztésére (szenzorok, wifi, kamera, stb.). Az ECLIPSE Control központi kezelőfelülete hasznos munkaeszköze a településvezetőknek, karbantartóknak és az áramszolgáltatóknak egyaránt.