PROLAN a végállomás

2017.01.18

Budakalász, Lenfonó, végállomás! Személykocsi érkezett Félegyházáról, mellyet a cég új közösségi helyének szánunk.

Megérkezett az ún. félegyházi (Halberstadt) kocsi, mely immáron cégünk székhelyén, többcélú helyiségeként funkcionál tovább a kollégák, gyermekeik és a környékbeli gyermekek örömére.

A 2016. évi Családbarát Munkahely pályázatunkat elismerve, 800.000.- Ft vissza nem térítendő támogatást kaptunk, melyet a közösségi tér kialakítására fordítunk. Ez a pályázatunk szerint, egy régi vasúti kocsi beszerzésével és a célnak megfelelő átalakításával valósul meg 2017. június 1-ig.

A vagon lehetőséget teremt a nyári időszakban dolgozóink gyerekeinek felügyeletére, 1 hetes táborozására, valamint a kollégák számára pihenősarok kialakítására, valamint megbeszélések helyszíneként.

Évről-évre tudatosabban szervezzük társadalmi felelősségvállalási programjainkat, így a vagon lehetőséget ad két társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó projektünk számára is:

  • A közösségi térben kialakítani tervezünk egy ún. vasúti-szimulációs sarkot, ahol saját fejlesztésű termékeink felhasználásával bemutatókat, pályaorientációs órákat tartanánk gyerekeknek. Megismerkednének a Mozdony Fedélzeti Berendezésünkkel (mely a hazai ELVIRA alapját adja), bemutatnánk a hangos utas tájékoztatási rendszerünket és sok más vasúti fejlesztésünket, így kedvet csinálva a jövő generációjának a mérnöki pályához.
  • Minden szülő egyik legnagyobb félelme, hogy gyermeke erőszak áldozatává válik. A kockázat csökkentésére gyerekeknek iskolai erőszak megelőző programokat tartanánk, nemcsak dolgozóink saját gyermekeinek és unokáinak, hanem a környező iskolák tanulóinak is. Az élménypedagógiai képzés a gyerekek térbeli tudatosságára, a proaktív stratégiák megtanulására, az empátiás készség erősítésére fókuszál.

A vagonról

A vagon az elmúlt években a GYSEV vonalain állt szolgálatban, egészen tavaly őszig. Az 51 43 84-36 001-2 pályaszámú használt halberstadti kocsit a társaság 2006-ban szerezte be. A személykocsi eredetileg egy 23 férőhelyes, többcélú kerékpárszállító kocsi, mely főként a Sopron környéki vonalakon járt. A társaság, az új FLIRT-ök érkezésével vált meg tőle.